Sitemap

1894 Govaerts Pierre en Francois Marie Agnes gezin

site search by freefind advanced
 

HEERS
EN ZIJN 12 KERKDORPEN

Geschiedenis, anecdotes, verhalen en famliliefoto’s over Heers en zijn deelgemeenten

U bevindt zich hier:

Gemeenten

Informatie

Nieuws uit Heers

|   Home |   Heers |   Legumenman Joseph Hendrix

Legumenman Joseph Hendrix

"bottermenneke".

Bij de beroepen : groenten- en fruitboer, legumenman of melkboer, die namen kregen zij allemaal mee. In de jaren 40,50 en 60, vlak na de oorlog en zelfs eerder - maar dat was voor onze tijd - trokken zij door onze dorpen, met paard en kar.
 
Joseph Hendrix (1900-1984) en Jeanne Wathion (1906-1994), dat was het onafscheidelijk koppel, samen onderweg om hun waar aan te bieden, van huis tot huis.
Hij, Joseph, was het legendarisch "bottermenneke". Zij verkochten véél, groenten en fruit, melk, kaas, boter en eieren, ook allerlei vissoorten. Daarvan herinneren wij ons vooral de goede "beuking" - bakharing - en als die op tafel kwam, die rook zo heerlijk en smaken evenzeer, dan was het een klein beetje kermis. Ook de zelf opgelegde haringen waren een specialiteit.
Hij had ook concurentie van Kamiel Smolders uit Veulen.
Hendrix Joseph-Wathion

 Hierbij het "gespan", bottermenneke en Jeanne met hun mooi paard en hun schone wagen, waarop "marchandise", weegschaal en de plaat met vergunning te zien zijn. Een document ! Van wie ik de foto, signatuur Jean Barthomevis, ooit kreeg, weet ik niet meer.

Paul Boes 29/11/2005

 

©GvSw2002-2020

Disclamer

Contact

Medewerkers-auteurs

get_adobe_reader

GvSw webdesign