Sitemap

1894 Govaerts Pierre en Francois Marie Agnes gezin

site search by freefind advanced
 

HEERS
EN ZIJN 12 KERKDORPEN

Geschiedenis, anecdotes, verhalen en famliliefoto’s over Heers en zijn deelgemeenten

U bevindt zich hier:

Gemeenten

Informatie

Nieuws uit Heers

|   Home |   Heers |   De straatnamen van Heers |   Opmerking Marc Neven

Opmerking op pagina Desmaisiëre

Op de site heb ik gemerkt bij de straatnamen van Heers, dat er een link ontbrak tussen de baron de Stockem en de familie Desmaissières. De huidige bewoners zijn namelijk nog steeds rechtstreekse afstammelingen van de familie de Stockem.
Op een bepaald moment sterft de naam de Stockem te Heers inderdaad uit, nl bij Eugénie de Stockem ° Luik, 22 prairial V of 10 juni 1797 en overleden te Brussel op 21 april 1883.
Zij was gehuwd te Heers op 22 okotber 1819 met Charles de Wal, geboren te Baronville op 1 juli 1791 en overleden te Brussel op 19 februari 1872.
Zij hadden één dochter nl, Valérie, baronne de Wal, ° brussel, 31 mei 1831 en overleden te Ixelles, 15 juni 1906. Zij was gehuwd met: Eugène Desmaissières, ° Gent, 30 december 1823 en overleden te Brussel op 12 april 1888.  Hij was bourgemestre de Heers.
Zij hadden minstens twee zonen: Albert en Camille.
Deze twee huwden dezelfde vrouw: Claire de Ribeaucourt.
Albert had met zijn echtgenote vier kinderen:
Mercédès, Madeleine, Antoine en Albert.
Antoine, de latere kasteelheers van Heers huwde met Carmen de Rojas Y Solis en kreeg met haar drie kinderen: Michel, Ricardo en Carmen.
Zo zijn we bij de huidige kasteelbewoners beland.  Carmen erfde het huis te Brussel, in de quartier Léopold en een groot deel van de grond te Heers. De zonen de rest van de grond en de gebouwen van het kasteel en de boerderij te Heers

Marc Neven

 

©GvSw2002-2020

Disclamer

Contact

Medewerkers-auteurs

get_adobe_reader

GvSw webdesign