Sitemap

1894 Govaerts Pierre en Francois Marie Agnes gezin

site search by freefind advanced
 

HEERS
EN ZIJN 12 KERKDORPEN

Geschiedenis, anecdotes, verhalen en famliliefoto’s over Heers en zijn deelgemeenten

U bevindt zich hier:

Gemeenten

Informatie

Nieuws uit Heers

|   Home |   Veulen |   Afscheid Pastoor Nelissen

Afscheidsfeest Pastoor Nelissen

Toen pastoor Nicolas Nelissen de parochie verliet in januari 1972, na zijn pastoraat sinds september 1963, organiseerde de plaatselijke afdeling van het K.V.L.V., bij gelegenheid van een reeds geprogrammeerde les, een afscheidsfeest voor de scheidende pastoor.
Deze pastoor was de broer van de pastoor van Gutschoven en ging, na zijn pastoraat in Veulen, op rust te Lanaken waar hij later overleed op 8 februari 1973.
Als pastoor verzette hij zich in zijn preken heftig tegen het invoeren van de gemeenschapsbiecht. Hij kwam ook regelmatig te laat omdat hij voor een gesloten overweg had moeten wachten, zei hij dan. Welke overweg, vragen wij ons af!
Waren op dit feest aanwezig zoals we kunnen herkennen op de foto van links naar rechts en van onder naar boven:

2022-Afscheid-pastoor-Nelissen-met-KVLV-Veulen

Zittend: Mathilde Boden, pastoor Nelissen, burgemeester Jozef Vervoir, de huishoudster van de pastoor, Marie-Hélène Vanstraelen en Clemence Ramaekers.

Eerste rij: Marie Marguillier, de lesgeefster, Bertha Malaise, Florentine Smets, Gerardine Marguillier, Alice Vervoir, Godelieve Gennez, Lea Bröne, Maria Lenaers, Henriette Lenaers en Josiane Vanderleyden.

Boven: Julia Baret, Emilie Gelaesen, Paula Missotten, Marie Valley, Freddie Heeren, Paula Marguillier, Simonne Pirard, Josée Drisquet, Alida Awouters, Louisa Cornelis, Dorine Reynaerts, Madeleine Germeaux en Rosa Liebens
 

Bron:Kalender gezinsbond 2012

Georges Vanschoonwinkel juni 2022

 

©GvSw2002-2022

Disclamer

Contact

Medewerkers-auteurs

get_adobe_reader

GvSw webdesign